SPIRALCELL-

TECHNOLOGY®

SPIRALCELL-TEKNOLOGI har många funktioner och fördelar som andra batterier med plana plattor inte har. Tack vare SPIRALCELL-TEKNOLOGI ger OPTIMA®-batterier mer kraft och de är utformade för att ständigt överträffa andra batterier på marknaden.

Optima_SLI_Technology_280x150.jpg

 

OPTIMA SPIRALCELL-TEKNOLOGI tar AGM till en mycket högre nivå.  Pound for pound, OPTIMA:s prestanda är oöverträffad.  Här är några fakta om OPTIMA SPIRALCELL:

  • I hjärtat av varje OPTIMA-batteri finns en serie enskilda spirallindade celler som består av två plattor av rent bly (99,99%) som täcks av en precis beläggning av blyoxid. En belagd platta är positiv och en är negativ.
  • Varje blyplatta är tillverkad som ett kontinuerligt gjutet band som bibehåller kritiska tjocklekstoleranser.
  • De två plattorna har en egen separator (denna nyckelkomponent är faktiskt en mikroglasfiberkonstruktion som känns som fin bomull) som utför två viktiga funktioner: De hindrar de två plattorna från att röra vid varandra och de bevarar elektrolyten som en enhetlig suspension.
  • Denna unika tillverkningsprocess av spirallindade blyplattor är mycket noggrannare och dyrare än tillverkningen av traditionella AGM-batterier med plana plattor.  Anpassade automatiserade lindningsmaskiner för celler krävs för att bevara de noggranna toleranser som är nödvändiga för att upprätthålla kvalitet och prestanda.
  • Varje tillverkad SPIRALCELL ser lite ut som en noggrant rullad "rulltårta".  Kritiska toleranser, temperaturer, luftfuktighet och automatiserade processer underhålls och övervakas kontinuerligt.
  • OPTIMA-batteriernas precisionsgjutna cylindriska fodral tillverkas med så små toleranser att bara ny polypropylen kan användas.  Detta garanterar perfekt och jämn kompression när SPIRALCELL-cellerna har satts in. Dessutom undviks eventuella föroreningar från tidigare använd plast.
  • 12 volts OPTIMA-batterier tillverkas med sex SPIRALCELL-celler. Varje cell har en fulladdad öppen krets, 2,2 volt för djupurladdningsbatterier och lite över 2,1 volt för startbatterier.
  • OPTIMA har byggt över 100 miljoner enskilda spiralceller sedan början av 1990-talet.  Ingen vet hur man bygger spirallindade batterier av högsta kvalitet och prestanda bättre än OPTIMA.