OPTIMA®-BATTERIER –

UTFORMADE FÖR

ALLA TILLFÄLLEN

Är en perfekt dag enligt dig guppande på vågorna i en båt? Kanske vill du plocka fram campingutrustningen och ge dig ut på landsvägarna med din husbil. Eller är du typen som bara kör ut favoritbilen ur garaget på sommaren? Oavsett vad din passion är så har vi rätt batteri för dig. Hitta det perfekta OPTIMA-batteriet som uppfyller dina behov nedan.

Application_Marine_280x150.jpg

Marin

Bra batteriprestanda på vattnet kräver de specifika egenskaper som OPTIMA-batterier konstruerats att ha. OPTIMA BLUETOP®, tillgängligt både som startbatteri och djupurladdningsbatteri, är upp till 15 gånger tåligare mot vibrationer än konventionella batterier. Dess extremt långsamma självurladdning gör det perfekt för säsongsvis användning. Det har en mycket bra cyklisk kapacitet, laddar snabbare än andra batterier, har låg vikt och passar in i snäva monteringsutrymmen. Och det är naturligtvis spillsäkert och helt underhållsfritt. 

Application_Caravan_280x150.jpg

Husvagnscamping

Husvagnar kan tära kraftigt på batterier. OPTIMA-batterier är unikt lämpade att tillgodose behoven hos dessa fordon eftersom de kan driva massor av elektronik med oavbruten ström under hela urladdningscykeln, och de kan upprepat snabbt återställas till att vara fullt laddade från att vara djupt urladdade. De ger upp till tre gånger livslängdscykel och kräver en kortare laddningstid än konventionella batterier. De är helt spillsäkra, vibrationståliga, kan monteras i nästan vilken position som helst och är helt underhållsfria. Långsam självurladdning gör dem perfekta för säsongsvis användning.

Application_Agriculture_280x150.jpg

Jordbruk

Inom jordbruket finns inte möjligheten att ta en paus på ett par dagar på grund av att ett batteri inte fungerar som det ska. OPTIMA-batterier har en unik design som gör dem spillsäkra, vibrationståliga och gör det möjligt att montera dem i nästan vilken position som helst. De ger exceptionell startkraft och kräver en kortare återladdningstid för att hålla utrustning i hårt arbete. OPTIMA-batterier har en långsam självurladdning och är därför perfekta för utrustning som är stående i långa perioder under lågsäsong, OPTIMA-batterier är extremt tillförlitliga och tåliga, och fyller precis det behov jordbrukare har året runt.

OPTIMA_EMEA_280x150_Construction.jpg

Anläggningsmaskiner

Att hålla anläggningsmaskiner i hårt arbete kräver OPTIMA-batteriers krafter. För att klara de tuffaste byggjobben krävs överlägsen startkraft, tre gånger livslängdscykeln för konventionella batterier och en spillsäker design som kan monteras i nästan vilken position som helst. Tunga jobb kräver ett OPTIMA-batteri som är designat med rent bly SPIRALCELL TECHNOLOGY® som möjliggör överlägsen förmåga att dra runt, har snabbare återladdning och oslagbar vibrationstålighet. Det är det tillförlitliga batteriet som behövs för att få jobbet gjort. 

OPTIMA_EMEA_280x150_Enthusiast.jpg

Entusiaster

Om du är en entusiast ifråga om prestandabilar, trimning, Hi-Fi, underhållning i bilen eller fyrhjulsprestanda, då är du en entusiast när handlar om kraft. Och OPTIMA-batterier ger dig precis vad du behöver, med en mycket bra cyklisk kapacitet, mer kraft i startfasen tack vare en extremt stark ström vid kallstart, större temperaturbeständighet, extremt långsam självurladdning och konstant bra prestanda även när de är dåligt laddade. Och de är spillsäkra och helt underhållsfria.

Application_Fleet_v1_280x150.jpg

Fordonspark

Batterier som inte fungerar kan vara den värsta mardrömmen i en bransch där tid är ytterligt viktig. OPTIMA-batterier ger tre gånger cyklisk livslängd och kräver en kortare laddningstid än konventionella batterier. Lita till en design med rent bly SPIRALCELL TECHNOLOGY som möjliggör överlägsen förmåga att dra runt och är underhållsfritt, så att leveranserna görs i tid utan avvikelser. Det är inte att undra på att så många chefer över fordonsparker förlitar sig på att OPTIMA, med sin överlägsna startkraft plus extrema hållbarhet, skall hålla verksamheten i rullning.

Application_Emergency_280x150.jpg

Utryckningsfordon

När det handlar om att rädda liv är döda batterier i fordonet inte tänkbart. Med ett OPTIMA-batteris tillförlitlighet i fordonet har det en kraftkälla med överlägsen startförmåga, snabbare laddningsförmåga och tre gånger konventionella batteriers livscykel. OPTIMA-batterierna klarar att fungera vid extrema temperaturer och med lite laddning, de är praktiskt taget spillsäkra, vibrationståliga och kan monteras i nästan vilken position som helst. Utryckningslag har nog med problem som det är – lita till OPTIMA-batterier för att alltid komma igång. 

OPTIMA_EMEA_280x150_Cleaning.jpg

Rengöringsmaskiner

I städbranschen är OPTIMA-batterier bra för verksamheten. Snabba och oregelbundna omladdningar innebär långvarig effekt och prestanda, vilket kan bidra till att öka produktiviteten genom att förbättra rengöringskapaciteten. Faktum är att OPTIMA-batterier ger tre gånger konventionella batteriers livscykel. Och de är spillsäkra, helt underhållsfria och lätthanterade. 

Application_Generator_280x150.jpg

Generatorer

Det har avgörande betydelse för bekvämlighet och prestanda att man valt rätt batteri när man skall starta en generator.  OPTIMA-batterier är tillverkade med rent bly SPIRALCELL TECHNOLOGY som ger den kraft att dra runt som krävs för att starta stora dieselmotorer i generatorer. OPTIMA-batterier har högre energidensitet än konventionella batterier och kräver därför mycket mindre utrymme än andra batterier som används till generatorer.  De är fullständigt spillsäkra och genererar ingen korroderande gaser, utan ger en ren installation.  OPTIMA-batterier behöver inte påfyllning av vatten – faktum är att de är helt underhållsfria.  För bäst effekt med minsta möjliga krångel är ett OPTIMA-batteri det självklara valet du kan lita på för att få kraft till generatorn.